National Frimærkeudstilling i Randers, 05.-06.04.1997 : RANDERS '97

Arrangeret af Randers Filatelistklub og Danmarks Filatelist Forbund

© 2022- Toke Nørby

Randers '97 i Randershallen
katalogUdstillingens katalog indeholdt naturligvis en velkomst af formanden for Randersklubben, Erik Hørslev Sørensen (31.12.1942-01.06.2015):

Velkommen til RANDERS '97
Erik Hørslev SørensenDet er med både glæde og stolthed, jeg hermed byder velkommen til årets Nationale Frimærkeudstilling, Randers '97, der er den første markering af, at Randers Filatelistklub i år har 80 års fødselsdag.
    Min glæde skyldes konstateringen af, at samarbejdet mellem klubben, Danmarks Filatelist Forbund, Danmarks Handlerforening og Post Danmark i Randers har fungeret forbilledligt i alle henseender. Og stoltheden skyldes det smukke resultat heraf: 460 rammer med det ypperste, vor hobby kan præstere, 14 af landets bedste frimærkehandlere, stande med Færøernes, Grønlands og Danmarks postvæsener, samt meget, meget andet.
    Samtidig skyldes både glæden og stoltheden, at der er ydet en utrolig indsats fra klubmedlemmernes side - en indsats, der fortjener fuldt honnør. Det er derfor mit håb, at rigtig mange vil besøge Randers '97 og hente inspiration til både fortsat og ny samlerglæde.
Rigtig hjerteligt velkommen.
Erik H. Sørensen - Formand for Randers Filatelistklub.

oldline

Bedømmelserne af de udstillede samlinger
Det var et dommerteam fra Danmarks Filatelist Forbunds dommerkollegium med Svend Seitzberg som juryformand, der foretog bedømmelserne, der blev bragt i DFT nr. 4/1997, s. 156-158. Et uddrag af referatet skrevet af Ella Pedersen (Silkeborg) kan ses her.

Udstillingens medalje
er en medalje med en diameter på 33 mm og ca. 2 mm tyk. Den er (laser?)graveret på aversen med en blank revers. Metallet er umagnetisk og sølvlignende, men uden lødighedstegn. Den blev givet til alle udstillere.

medalje
Randers 97-medaljen.

oldline

Jeg udstillede også på RANDERS 97
men ikke i konkurrenceklassen, da jeg, af en af mine sejlervenner fra Kaløvig, havde fået et "bedømmelsesskema" fra en konkurrence i Randersklubben, i 1937, altså 60 år tidligere end Randers 97:

Danmarks "første" bedømmelsesskema for filatelistisk eksponater
Emil Nielsens succes i Randers Filatelistklub i 1937 :-)

oldline

Tak!
Bruno Nørdam
Tak til Bruno Nørdam Randers for oplysninger om Randersudstillingerne.
Jannic Rasmussen
Desuden en stor tak til Jannic Rasmussen - også for oplysninger om medaljen m.m.

Referencer:
Ella Pedersen: Dansk Filatelistisk Tidsskrift nr. 4/1997, s. 156-158.

oldline

06.04.2022
Notepad Valid CSS level 3   Valid HTML 4.01 Transitional