International Frimærkeudstilling Bangkok 1993

Thailand, 01.-10.10.1993

© 2022- Toke Nørby

oldline

International Frimærkeudstilling i Bangkok 01.-10.10.1993
katalogDet var en FIP-verdensudstilling, som blev omtalt i DFT nr. 8/1993, s. 400-401, men hvor resultatlisten for de tilmeldte danske ekpsonater af en eller anden uforståelig grund var blevet udeladt og nu her (et kvart århundrede efter udstillingen, hvor jeg har forsøgt at samle lidt oplysning, har jeg ikke kunnet genskabe resultatlisten til fulde, beklager. men jeg kender selvsagt resultatet bedømmelsen af mit eget eksponat : "The Shipmail Between Aarhus and Copenhagen 1750-1968", da jeg har fået diplomet samt udstillingsmedaljen.

Af historisk interesse: John Sørensen bestod som international dommer i PH-gruppen ("ellers var det en god udstilling", som Søren Juhl Hansen efter sigende skrev i et dommerstyrelsesreferat!). Antal besøgende blev oplyst til 600.000 (det lyder af meget!). Nye frimærkeudgivelser hver dag. Skolebørn havde fået udstillerpas udleveret på skolerne og kunne derfor bruge de mange nyudgivelser hertil. Lange køer ved alle salgssteder m.v. Gratis adgang til udstillingen. Speciel afd. for internationale handlere. Det sociale var fint.

John Sørensen blev bl.a. afprøvet i at arbejde under pres: Fik 2 min. til at bedømme et eksponat. Blev overhørt i FIP-reglementer. Blev sat udenfor døren i 20 min. hvorefter Paul H. Jensen lukkede ham ind med ordene: "You passed". (Tillykke!).

Danske udstillere (med forbehold for fejl, da det delvist er efter hukommelsen): Knud Mohr (LG), Holger Carstensen (LV), Bent Erik Jensen (LV), Max Meedom (V), Per Fabricius Jensen, Toke Nørby (LS) og Juniorerne Charlotte Nielsen og Steen Stadsvold Olesen (S).

Returneringen af eksponaterne fra Bangkok var ikke i overensstemmelse med forsikringsbetingelserne i den forsikring, DFF havde tegnet for udstillerne: Eksponaterne blev alle tilbagesendt individuelt som alm. (dårligt indpakkede) pakker, hvor en enkelt udstiller (Holger Carstensen, der havde forsikret sit eksponat for 1,5 mill. kr.) havde fundet sit eksponat stående foran sin hoveddør en regnvejrsdag. Forsikringsselskabet havde sandsynligvis ikke have villet dække et evt. tab. FVK mente, at det måtte være en kommissærfejl. TN kunne oplyse, at dette jf. GREX (se de gule sider i Flash nr. 45/1993) så ud til at være tilfældet og det er ikke klart, hvem der i denne sammenhæng kom Problemerne vedrørende sikring af eksponaterne blev derfor sat på dagsordenen til næstkommende DFF-styrelsesmøde 27.11.1993. Man gik så vidt, at man talte om ikke at anbefale samlerne at udstille internationalt før problemerne vedrørende forsikring af eksponaterne var løst til alles 100 %'s tilfredshed.

diplom93  93medal

oldline

13.11.2022

Notepad Valid CSS level 3   Valid HTML 4.01 Transitional