Nordisk Frimærkemesse og -Udstilling i Bella Center, 27.-30.11.1980

NORDFRIMEX 80

Arrangeret af Danmarks Frimærkehandlerforening og Danmarks Filatelist Forbund

© 2022- Toke Nørby

Nordfrimex 80 i Bella Center
katalogUdstillingens katalog indeholdt naturligvis en velkomst af formanden for Frimærkehandlerforeningen i Danmark, Kurt Jensen:

VELKOMMEN TIL NORDFRIMEX 80
kurt jensenDa Danmarks Frimærkehandlerforening i foråret 1979 besluttede at arrangere denne propaganda-udstilling og messe, rettede vi omgående henvendelse om samarbejde til Danmarks Filatelist Forbund, som netop var blevet dannet for at samle dansk filateli.
    Denne henvendelse blev modtaget meget positivt, og det er ikke mindst på grund af samarbejdet, at vi har fået dette arrangement op at stå. Jeg vil gerne her benytte lejligheden til at takke de mange frivillige fra frimærkeklubberne for deres storartede indsats.
    Det er første gang, at Danmarks Frimærkehandlerforening står som arrangør af en udstilling og messe, og jeg er derfor meget glad for at kunne sige, at arrangementet er det største i Danmark siden den internationale frimærkeudstilling HAFNIA 76.
    At NORDFRIMEX 80 er blevet så stor, skyldes ikke mindst Henrik Eis, der - som bekendt - var generalsekretær for HAFNIA 76. Hans expertise på dette område har været os til uvurderlig hjælp.
    Vi har gjort meget for, at frimærkeudstillingen, der ikke er nogen konkurrenceudstilling med bedømmelse, men en propagandaudstilling for dansk filateli, skal være så varieret som muligt. Her vises forskellige måder at opbygge en samling på, som vi håber vil være til gavn for såvel begynderen som den mere fremskredne samler.
    På NORDFRIMEX 80 vil der være store muligheder for frimærkesamlerne for at få deres samlinger suppleret, idet ikke mindre end otte postvæsener og ca. 60 danske og udenlandske frimærkehandlere har stande.
 
Jeg ønsker alle god fornøjelse og god jagt.
Kurt Jensen

Hovedartiklen var JKE-gruppens Jernbanestationsstemplerne - LAP VI..
En otte sider stor artikel om LAP VI-stemplerne ved de sjællandske og Lolland-Falsterske jernbaner. JKE: Hans Ehlern Jessen, Henning Kaaber og Henrik Eis.

oldline

Udstillerne
Man havde, så vidt jeg husker, rettet henvendelse til 50 udstillere, der havde deltaget med deres samlinger/eksponater på HAFNIA 76.
 
Hver udstiller - og muligvis andre involverede i Nordfrimex 80 - fik derfor udstillingens specielle erindring/medalje: En computergenereret metal"tegning" af englænderen Sir Rowland Hill, som reformerede postvæsenet og indførte enhedsportoen.
medalje
110 × 200 mm.

oldline

Referencer:
Toke Nørby: Dansk Filatelistisk Tidsskrift nr. 1/1981, s. 23-25. NORDFRIMEX 80.

oldline

26.03.2022
Notepad Valid CSS level 3   Valid HTML 4.01 Transitional