DFT nr. 1/1941, s. 4: Under Protektion af Generaldirektør C. Mondrup arrangerer de samarbejdende københavnske Klubber: "Frederiksberg Filatelistklub", "Amager Frimærke-Klub", Filatelistklubben "Dana", "Sundby Frimærke-Klub" og som nyt Medlem af Sammenslutningen "Brønshøj Frimærkeklub" dette Aars "Fællesudstilling" i Dagene 7.-10. Marts 1941 i Lokalerne Haveselskabets Vej Nr. 3, København F. Dette Aars Udstilling vil blive arrangeret efter betydelig større Linier end de, hvorefter sidste Aars Fællesudstilling var lagt. Som det erindres, var det sidste Gang udelukkende de arrangerende Klubbers Medlemmer, der udstillede, men denne Gang har Udstillingsledelsen ønsket, at den kommende Udstilling skal være et Udtryk for, hvad de mest kendte danske Samlere formaar at udstille. Tanken om en saadan Fællesudstilling maa betegnes som værende helt i Pagt med Tidens Aand, og de allerede mange indløbne Tilsagn om Deltagelse fra indbudte Samleres Side viser bedre end noget andet, at den her fostrede Tanke har vundet den fuldeste Tilslutning og Forstaaelse i videste Kredse indenfor dansk Filateli. Udstillingen, bliver arrangeret saaledes, at alle indbudte Samlinger udstilles uden for Konkurrence i den store Udstillingssal, medens Samlinger udstillede for Bedømmelse holdes i en særlig Klasse. Alle indbudte Samlinger modtager Udstillingens forgyldte Erindringsplaquette, medens der for de konkurrerende Samlinger vil blive udsat et Antal Udstillingsplaquetter.
DFT nr. 2/1941, s. 20-21:
Udstillingsledelsen arbejder for fuld Kraft for ogsaa at skaffe den nødvendige Udstillingsplads for disse Objekter, idet man naturligvis gerne ser, at denne nationale Udstilling kommer til at omfatte den videst mulige Repræsentation for dansk Filateli. Det kan anføres, at saavel Postmuseet som De danske Statsbaner vil deltage i Udstillingen. Postmuseet møder med en stor Samling Italien, medens De danske Statsbaner udstiller en stor Samling danske Jernbanefrimærker. Det er bemærkelsesværdigt, at det er første Gang, at Statsbanernes Museum deltager i en dansk Frimærkeudstilling Side om Side med Postmuseet. En række kendte Filatelister møder som Gæster op med meget store og omfattende Eksponater, Enhver, der har lidt Kendskab til de kendte Samleres Eksponater, ved, at disse store og førende Specialsamlinger vilde være i Stand til at hæve en Udstilling op over det sædvanlige, men hertil kommer saa yderligere en Del Medlemmer fra de arrangerende Klubber med Materiale, der ogsaa er baade betydeligt og meget værdifuldt. Udstillingen har af Generaldirektoratet for Post- & Telegrafvæsenet faaet Tilladelse til, at der paa Udstillingen oprettes Postindleveringssted, og dette vil, ved Annulleringen af Frigørelsesmidlerne paa den paa Udstillingen indleverede Post, benytte et særligt Annulleringsstempel. Til Udstillingen har Tegneren Svend Koppel, København, tegnet det her viste Bomærke, hvis smukke danske Motiv, falder udmærket i Traad med hele denne Udstillings nationale Karakter. (TNs bemærkning: Stendysser er retfærdigvis et isoleret dansk fænomen. Stendysser forekommer over store dele af Verden!). Fra mange interesserede foreligger allerede Tilsagn om Udstillingsplaquetter til Uddeling til de Samlinger, der udstilles i Konkurrenceafdelingen. Kampen om disse Plaquetter vil i Aar sikkert blive haardere end nogen sinde før under Hensyn til det vældige Opsving, dansk Filateli er undergaaet de senere Aar, og som tydeligt har genspejlet sig paa de seneste Udstillinger.
Udstillingen vil blive aabnet den 7. Marts 1941 Kl. 14 ved en Højtidelighed, til hvilken der vil blive udsendt en Række Indbydelser. løvrigt vil Udstillingen hver af de følgende Dage være aaben for Publikum fra Kl. 10 til Kl. 22.
Dommerkomitéen
Referencer:
|