National Frimærkeudstilling: Expo-Odder 2009, 24.-25.10.2009

Arrangeret af Odder Filatelistklub og Danmarks Filatelist Forbund

© 2022- Toke Nørby

oldline

katalog

Odder Filatelistklub
blev, i anledning af klubbens 75 års jubilæum, fejret med en national udstilling, Expo-Odder 2009, der fandt sted i Spektrum Odder (Odder-hallen) hvor filatelistklubben, efter et stort forudgående arbejde, kunne glæde sig over en stor udstilling med 400 rammesider i den nationale udstillingsdel samt 100 rammesidder i en samtidig klubudstilling.

Formanden, Leif Juul bød velkommen i kataloget:

Leif Velkommen til Expo Odder 2009
Som formand for Odder Filatelistklub er det en stor glæde at kunne byde velkommen til en kombineret national- og klubudstilling, samt at vise Odder på det filatelistiske Danmarkskort.
    På Odder Filatelistklubs generalforsamling i foråret 2007 blev der nedsat et udvalg for at arrangere en National udstilling i 2009, da klubben har eksisteret i 75 år den 1. marts 2009.
    I forbindelse med forberedelserne blev der fra Danmarks Filatelist Forbund givet tilladelse til, at udstillingen også kunne omfatte en klubudstilling. Det gav mulighed for, at nogle af Odder Filatelistklubs medlemmer kunne udstille på "hjemmebane" og det for første gang.
    Expo Odder 2009 bliver derfor en weekend med mulighed for at se mange flotte udstillingseksponater fra ind- og udland. Der er tilmeldt mere end 500 rammesider, og det er en ekstra stor glæde, at der er tilmeldt flere rammesider til klubudstillingen end der var planlagt. Derved er der skabt basis for kunne se nye eksponater til kommende nationale udstillinger.
    Odder Filatelistklub har fået en god opbakning fra byens kommune og erhvervsliv til arrangementet. Dette er under mange former, bl.a. økonomisk støtte, annoncering og præmier til vort lotteri.
    Odder Filatelistklub vil gøre sit til, at udstillere, handlere og besøgende far en god weekend ved dette arrangement.

Jeg ønsker, at vi alle får en god oplevelse med hjem fra Expo Odder 2009.
Leif Juul
Formand

Billede af oldline

Der var i DFT nr. 7/2009, s. 24, et ganske kortfattet referat fra udstillingen - selv om det var en national udstilling, men der henvistes dog til klubbens udstillingshjemmeside, der også var aktiv i nogle år efter udstillingen:

Expo Odder en god oplevelse rigere
Årets nationale frimærkeudstilling fandt sted den 24. og 25. oktober i det nyligt åbnede Odder Spektrum, som er flere sportshaller med tilhørende faciliteter, der viste sig velegnede til også at afholde frimærkeudstilling i. Odder Filatelistklub fyldte 75 år og markerede med Expo Odder dette flotte jubilæum. Udstillingen havde ud over den nationale del også fået lov til at have en mindre klubudstilling, hvor den nye postkortklasse blandt andet blev introduceret. Så der var således rigeligt med samlinger at se på, inden for alle udstillingsklasserne. I alt var der lidt over 500 rammesider.
    Arrangørerne havde fået den ide at sætte rammerne op udelukkende i kryds, hvilket ikke var en succes, da gæsterne havde svært ved at finde rundt blandt samlingerne og finde den første ramme i samlingen, man ville se på. Det var også et problem at nogen samlinger blev delt over flere kryds. Hvis man er interesseret i at se udstillingsresultaterne for de to udstillinger, så kan man finde dem på udstillingens hjemmeside: www.expo-odder.dk. Lørdag hvor jeg besøgte udstillingen var der rigtigt mange besøgende og der var trængsel ved handlerstandene.
Torben Lethraborg

Hjemmesiden blev forsøgt indexeret af https://da.wikipedia.org/wiki/Internet_Archive wayback Machine, der siden 2001 har gemt millioner af gamle hjemmesider, men det lykkedes desværre ikke Internet Archive at gemme www.expo-odder.dk, tilsyneladenede pga. fejl i hjemmersidens kodning.

Af katalogets udstillerliste kan man se det glædelige, at der var en stor del engelske gæsteudstillere, hvor mange var medlem af Skandinaviske interessegrupper, fx Alan K. Huggins, Francis Kiddle, Brian Hague og Brian Trotter for at nævne et par af de engleske udstillere, jeg kender. Jeg er dog ikke helt klar over, hvorfor og hvad, der har fået dem til at udstille på Expo-Odder 2009.

medalje "Medaljen"
var den samme til alle udstillere, nemlig en "Alu-Statuette" ("EB 503") monteret på marmorsokkel og uden gravering, men med navneskive med udstillingens navn og fra firmaet https://eb-sportspraemier.dk/

Ifølge kataloget var der udstillet i alt 120 eksponater, hvorfor jeg formoder, at der blev udleveret et tilsvarende antal "medaljer".


Dommere på udstillingen:
Lars Peter Svendsen, juryformand.
Lars Engelbrecht.
Karsten Jensen.
Frode Vesterby Knudsen.
Birthe King.
(Muligvis flere)

Billede af oldline

Referencer:
Torben Letraborg: Dansk Filatelistisk Tidsskrift nr. 7/2009, s. 24.

Billede af oldline

04.03.2022

Notepad Valid CSS level 3   Valid HTML 4.01 Transitional