Fakta om HAFNIA 01
  Frimærkeudgivelser
  Udstiller Info
  Handler Info
  Turist Info >
  Presse Info
  Vores Sponsorer
  Links

  Undervisnings Info:
  Verden på Mærkerne

  In English

 

 

 

 

 

 

  Turistinformation    Vandrehjem    Hoteller    Sightseeing    Soroptimist Træf

Turistinformation

HAFNIA 01 afholdes i:

Bella Center
Center Boulevard
DK-2300 København S

10 minuter fra Københavns Lufthavn og 20 minuter fra Københavns centrum

HAFNIA 01's officielle rejsearrangør er:

DSB Group & Conference Services
Att.: Rikke Tjørnehøj Jørgensen
St. Kongensgade 128
DK 1264 København K
Telefon: +45 33 37 89 33
Fax: +45 33 37 89 99
E-mail: hafnia01@dsb.dk

Download venligst Reserveringsblanketten

Transport:

Fra Københavns Lufthavn til Københavns centrum:

Med taxa koster det ca. 140 DKK

Der afgår tog fra lufthavnsstationen til hovedbanegården hver 20. minut (toget mod Helsingør) - billet kan købes i udenrigsgårdens ankomsthal.

Fra centrum til Bella Center:

Bus nr. 46 kører alle hverdage hvert 20. minut. Bussen stopper ved Vesterport station og Hovedbanegården. Busturen tager ca. 25 minutter.
Med taxa koster turen ca. 100 DKK

Vejret og anbefalet påklædning:

I oktober måned er det efterår i Danmark. (Genemsnitstemperaturen er ca. 11 grader). Det anbefales at medbringe en varm sweater og regnfrakke.

Valuta kurser:

Valutakurser, januar 2001 i afrundede tal:
DKK 100,00 - EUR 13
DKK 100,00 - USD 12
DKK 100,00 - GBP 9
DKK 100,00 - DEM 26
DKK 100,00 - FRF 88

Turist i København

København, Danmarks hovedstad, er en meget gammel by.

Skuer man tilbage i tiden - hvilket jo er blevet meget moderne - så finder man mange interessante historier om byen. Vi vil i det følgende forsøge at give et kort historisk indtryk af København illustreret med nogle af byens mest berømte bygninger.

Rytterstatuen på Christinsborg slotsplads Vi begynder i dybet under Christiansborg Slot, hvor regeringen og Folketinget i dag har til huse.

I kældrene finder vi ruiner af Absalons Borg, der blev bygget fra 1167 til 1171, på det tidspunkt hvor byen blev givet til Absalon, der var biskop i Roskilde. Absalons Borg lå her indtil 1368, hvor den blev ødelagt under angreb fra Hanseaterne.

I 1380 påbegyndtes byggeriet af Københavns Slot, og i 1417 udråbte Kong Erik af Pommeren København til Danmarks hovedstad. Han flyttede ind på det nybyggede slot, hvorfra han regerede.

Fra 1380 og indtil slottet blev revet ned i 1731-1732, blev slottet udbygget og renoveret over flere perioder - den bedst kendte udvidelse er formentlig "Blåtårn" opført af Kong Christian IV, hvor hans datter efterfølgende sad som fange i årene 1663-85.

Slottet kunne - hvis det var i stand til at tale - berette om pesten, der hærgede i København i 1711, hvor 23.000 indbyggere døde!

I 1728 blev København ramt af en stor brand, hvor store dele af byen brændte ned. Denne gang gik det dog ikke ud over slottet.

Børsen Efter nedrivningen af Københavns Slot byggede Kong Christian VI på samme sted det første Christiansborg i 1733, som også omfattede Ridebanen og Hofteatret. Indtil 1794 boede den kongelige familie på slottet. I 1794, da slottet brændte ned, stod Ridebanen uskadt tilbage.

I 1803 blev det andet Christiansborg slot bygget. Dette slot stod kun til 1884, hvor det brændte ned.

Amalienborg Slot blev bygget fra 1750-60. Den kongelige familie flyttede ind på Amalienborg, da Christiansborg slot brændte i 1794.

I 1807 bombarderede den engelske flåde store dele af København. I 1853 blev København ramt af en koleraepedemi, som kostede omkring 5.000 af byens borgere livet.

I 1907 blev det tredie Christiansborg slot bygget. Det blev indrettet til at huse regeringen og folketinget og der blev desuden indrettet repræsentationslokaler til den kongelige familie samt Christiansborg slotskirke. I kælderetagen er indrettet et museum, der fortæller historien om Absalon, Københavns slot og det første og andet Christiansborg. Udenfor ligger Teatermuseet, Ridebanen og de Kongelige stalde.

Holmens kirke Lad os vende os mod kong Christian IV (1588-1648). Han var initiativtageren og bygmesteren bag mange byggerier - hvor vi fortsat kan glæde os over de fleste.

Holmens Kirke - oprindelig en grovsmedie. Dronning Margrethe II blev viet her. Holmens kirke er den eneste kirke i landet, som man kan komme sejlende til.

I Børsen er der indrettet kontorer, men heudover anvendes dele af bygningen idag til auktioner, udstillinger og selskabslokaler. Trinitatiskirken og Rundetårn med et observatorium på toppen. For at kunne nyde udsigten fra toppen må man følge den spiralsnoede rampe, som er næsten 300 meter lang og som ender i to forskellige trapper. Fra toppen har man en fantastisk udsigt over København og i klart vejr kan man se Sveriges kystlinie.

Rundetårn set fra gaden Rundetårn set indefra på vej op
Rosenborg slot fungerede som sommerresidens for Christian IV. I dag fungerer slottet som museum. Rosenborg, set fra Rundetårn Her kan man bl.a. se det håndmalede "Flora Danica" spisestel, som stadig produceres af Den Kongelige Porcelæns Fabrik på Frederiksberg, (der er her mulighed for guidede ture på mange sprog). På Rosenborg er der også mulighed for at se en række malerier, der skildrer Danmarks historie. Rosenborg kan fremvise, hvad der betragtes som Danmarks ældste badeværelse. I kælderen under Rosenborg opbevares kronjuvelerne under stort sikkerhedsopbud. På Christianshavn - en del af København, som blev grundlagt af Christian IV - kan man opleve Københavns mest specielle område - ja måske hele i hele Danmark - nemlig den nedlagte Bådsmandsstræde Kaserne, som bedre kendes under navnet "Fristaden Christiania", en landsby i byen. Fristaden blev grundlagt i 1971 af folk, der ønskede at frigøre sig fra det etablerede samfunds regler og måde at fungere på. Christianshavn - set fra kanalen

Christian IV er den danske monark, der har regeret længst. Han står som grundlægger og bygmester af en række af Københavns mest kendte steder. Han overtog som regent et rigt land, men efterlod det - som følge af de mange krige - på falittens rand.

I 1748 blev det Kongelige Teater bygget. I grupper på op til 25 personer er der mulighed for at arrangere besøg bag scenen, nyde en lækker middag og afslutte aftenen med at overvære en forestilling. Det er nødvendigt at reservere plads hertil i god tid.

I 1843 åbnede Tivoli sine porte for første gang. Tivoli - en forlystelseshave for alle aldre - er en af Københavns hovedattraktioner hele sommeren. I hele julemåneden slår TIVOLI igen portene op for et stort julemarked med alle julens specialiteter. Kun et begrænset antal forlystelser er åbne i forbindelse med julemarkedet. Husk at tage varmt tøj på.

Hvad foregår der i øvrigt i København i 2001?

I tusindvis af begivenheder - hele året, på alle årstider, ja, hver dag sker der noget i København. København kan tilbyde turisterne et utal af ekstra oplevelser i tilgift til interessante og spændende kulturelle attraktioner.

Udover de permanente udstillinger, museer og turistattraktioner tilbyder København meget andet - fra store festivaler til mere specielle arrangementer, der afvikles i omegnen af København.

Yderligere information om København:

Wonderful Copenhagen - med information for turister.

God fornøjelse.